Vliegvissen

vliegenhengel met reel

Vliegvissen is een actieve manier van vissen, die nogal afwijkt van vele andere visserijen. Eigenlijk is iedere vis wel te vangen met de vliegenhengel, van voorn en baars, tot karper en snoek. De naam vliegvissen is af te leiden aan het feit dat er in de meeste gevallen met kunstvliegen als aas gevist wordt. Echter is dit niet altijd het geval. Wanneer er bijvoorbeeld gericht op snoek gevist wordt, maakt men veelal gebruik van streamers.

Met streamers op snoek

Bij het vissen op snoek wordt vaak gebruik gemaakt van spinners of pluggen. Bij vliegvissen op snoek wordt ander kunstaas gebruikt, namelijk streamers. Zeker zo effectief! Lees er hier alles over.

Vliegvissen op baars

Vliegvissen op baars is een leuke en effectieve manier van baarsvissen. De juiste materialen en de juiste techniek zijn daarbij erg belangrijk. Benieuwd hoe je dat aanpakt? Lees het hier!

Vliegvissen op voorn

Vliegvissen is dé manier om actief te vissen op voorn. Er wordt geen voerplek gemaakt, je kunt meteen met de kunstvlieg op zoek gaan naar interessante plekken. Lees hier hoe je voorns vangt met de vliegenhengel!