Blog: Snoek in de winter

Met een paar uurtjes vrije tijd op een winterse middag had ik mezelf een doel gesteld. Met mijn snoekuitrusting in de kofferbak reed ik richting de polder, met als doel die ene grote snoek uit het water te trekken. Er stond een fris windje en naar verwachting werden de omstandigheden er niet beter op in het vlakke polderlandschap. Maar goed, wij als vissers in Nederland moeten wel wat gewend zijn.

Eenmaal bij de stek aangekomen, bleek dat de wind daar inderdaad nog wat sterker was. Aangezien ik meestal niet al te zwaar kunstaas gebruik, probeerde ik het ook deze keer met een Rapala Jointed. Tegen de wind in gooien was geen optie, dus waren de mogelijkheden beperkt. Na een uurtje de sloot afstruinen besloot ik over te gaan op plan B.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Alle spullen weer in de auto en terug richting de stad, op zoek naar een mooi slootje. Achter een paar voetbalvelden zag ik wat riet boven het gras uitkomen. Na de auto geparkeerd te hebben, liep ik vol goede moed richting de stek. Het bleek een mooie sloot te zijn die uitliep op een vijver, in mijn ogen was het zeker het proberen waard.

Na een paar worpen leek het al raak. Een flinke kolk achter mijn groene plug verraadde de aanwezigheid van een snoek. Helaas was het niet raak. Het begon al donker te worden, maar ik wilde toch nog een paar pogingen wagen. Op het moment dat ik dacht dat het mooi geweest was, viel mijn oog op een overhangende boom. Ik besloot mijn plug nog één keer langs die boom te halen, en ja hoor. Het was raak. Een mooie snoek van ongeveer 55cm. Het was geen reus maar het maakte mijn middag helemaal goed.

Benieuwd hoe je meer snoek vangt? Hier lees je hoe je dat doet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *